zaterdag 27 oktober 2007

Penalty paid links

Al in April riep hoofd spam van Google, Matt Cutts, op tot het rapporteren van betaalde links. Het idee hierachter is dat het vervuiling van Google is als je je link populariteit kan kopen. Het melden van betaalde links biedt de mogelijkheid aan Google om deze links minder zwaar mee te laten tellen in je incoming links. Hiermee zou dus het (positieve) effect van betaalde links op je ranking minder worden.

Ondertussen zijn we een half jaar verder en er is een golfje van aandacht in de SEO forums over het dalen in de rankings van sites die zich laten sponsoren door betaalde links.

Kijk verder bij:
Edwords.nl
Saku
Netters
Traffic builders
Searchengine land
Andybeard

Edit: Saku laat ook maar weer eens zien dat Google uiteraard wel doorgaat met het verkopen van ads aan bedrijven die textlinks verkopen.

UPDATE

Andy Bear heeft ook een post gewijd aan dit onderwerp met verschillende updates. Een van de ideeen die bij hem opkwam is dat de blogs gestraft worden voor het onderling linken naar elkaar. Immers het meedoen aan link netwerken met als doel een hogere pagerank wordt ontmoedigd door Google. Check voor de guideline het kopje onderaan de pagina dat heet: "Quality guidelines - basic principles"

Geen opmerkingen: