dinsdag 11 december 2007

Internet provider kaapt en verandert je web pagina's

Een hele grote canadese internet provider heeft een nieuwe manier om haar internet afnemers te attenderen op nieuws. Ze veranderen de webpagina van (in dit geval) Google om een melding te geven over je dataverkeer. Daarbij staat meerdere malen het woord Yahoo te lezen op de homepage van Google.

Je Internet provider past jouw pagina's aan?
Nu is dit voor de provider natuurlijk een fantastisch plekje om een boodschap in te voegen. Maar wat vinden wij van het feit dat de internetprovider dus in staat is je internetverkeer op te vangen te wijzigen en aangepast naar je door te sturen. Wat doen ze met die info en wat kunnen ze doen? Wat nu als er binnenkort targeted reclame op elke pagina staat die je bezoekt?

Of dit bijdraagt aan de gebruikerservaring vraag ik me nog af. Misschien wel fijn dat als je surft naar pagina's over zwangerschap dat je meteen reclame krijgt over goedkope kinderkleertjes. Laat staan wat Google hier nu eigenlijk van vindt?

Ik ben internet provider en wil dit ook kunnen?
Gelukkig is er een bedrijf dat bovenstaande dienst aanbiedt. Ik voorzie een grote markt voor niet alleen internet service providers maar ook voor proxy hosts en intranet toepassingen. Hulde voor de simpliciteit van het geniale idee.

Geen opmerkingen: