donderdag 13 december 2007

Seksuele systeem? Help NVSH weer aan goede Google resultaten en win 2.000 euro

Seksuele systeem en de NVSH
De NVSH, de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming, is boos. Al sinds afgelopen februari hebben ze een enorme dip in hun Google resultaten. De bezoekers uit Google zijn met 70% afgenomen zonder aanwijsbare reden.

De NVSH probeerde van alles, inclusion requests, contact zoeken met Google, de pagina optimaliseren, noem het maar op, niets hielp. Ze zijn nu ten einde raad en roept de hulp in van het publiek. Ze loven 2.000 euro uit aan degene die ze weer terug brengt in Google. Ze zullen wel bedoelen naar hun oude posities want in Google staan ze nog gewoon, met wel 860 resultaten.

Wat is het probleem van
www.NSVH.nl?
Ik ben benieuwd wie de handschoen oppakt. Mij is het in ieder geval niet duidelijk wat hier mis gaat.

Op het door henzelf genoemde zoekwoord seksuele systeem kan ik ze niet eens vinden in de top 1000 van google. Ze staan wel geïndexeerd. De nummer 1-3 zijn Wikipedia en een kloon daarvan. De nummer vier is een PR1 document waarin toevallig een aantal keren "seksuele systeem" in de tekst genoemd staat. Dit zou te verslaan moeten zijn.

De interne link structuur en on page optimalisatie zijn niet fantastisch. Zo wordt er op categorie niveau gelinkt naar http://www.nvsh.nl/informatie/index.htm. Index.htm zou vervangen kunnen worden door een meer accurate naam voor die pagina. Daarnaast is het niet geheel duidelijk op welke keywords NVSH nu precies gevonden wil worden. Ik vermoed zo veel mogelijk long tails.

Wat me wel opvalt is de enorme hoeveelheid code in de pagina's en hoe dit zorgt dat de tekst weggedrukt wordt naar de laatste gedeeltes van de html. Hier kun je bijvoorbeeld de volgende punten verbeteren.

  • Er staat veel Javascript in de pagina. Javascript opslaan in een of meerdere .js bestanden en extern plaatsen maakt de alles sneller.
  • Er is een extern css bestand op NVSH. Er staat echter ook losse css in de sectie. Toevoegen aan het externe bestand maakt alles sneller.
  • Haal de html attributen uit de code en zet ze in css. Vooral bij de tabellen staat veel lay out informatie die in de css kan.
  • Gebruik rel="nofollow" voor links naar pagina's die niet in Google hoeven te scoren zoals de contact pagina.
  • Je zou de site w3c valid kunnen maken.
Voortgang
We kunnen natuurlijk niet bij de bezoekers data van NVSH zelf. laten we de voortgang van hun positie in Google in de gaten houden. Als keyword gebruiken we het door hen zelf genoemde "seksuele systeem".

13 december 2007 benchmark
Update:
Er is natuurlijk wat discussie losgebarsten over bovenstaande post. Enkele interessante posts over het onderwerp zijn de volgende:
  • Marketingfacts. ze noemen hier ondermeer als reden de safesearch filter van Google. Een comment geclaimd wordt door NVSH geeft aan dat het voor hen ondoenlijk is woorden die niet door het safesearch filter komen te mijden. Hun hoofd onderwerp is seksuele voorlichting. Let ook o de comment van Jasper Kusters waarin hij beschrijft wat er mis ging op FOK!games toen ze een 18+ woord in een titel hadden gezet.
  • Netters.nl. Ulco houdt een betoog over de waarde van de inkomende links en constateert dat NVSH slechter is gaan scoren in DMOZ en daarnaast een heleboel links vanaf WIkipedia gedurende januari nofollow getagged zijn.

Geen opmerkingen: