maandag 19 november 2007

Affiliate links ontwijken met firefox

Affiliateblog.nl kwam met een achterdeur berichtje. Er is een Firefox plugin die redirects uit hyperlinks haalt. Deze plugin, Redirect Remover, is volgens de maker vooral bedoeld voor snelheidswinst tijdens het surfen.

Veel affiliate links bestaan uit de website van het bedrijf die de kliks meet en dan verder in de URL staat een tweede URL, namelijk die van de merchant. Door meteen naar de site van de merchant te gaan worden je kliks dus niet geteld en ontvang je geen commissie.

http://www.affiliatesysteem.nl/merchant.php?url=http%253A%252F
%252Fwww.merchant.nl%252fproduct

Wordt

http://www.merchant.nl/product

Dit systeem is natuurlijk heel makkelijk als je je eigen links wilt testen zonder valse kliks te genereren. Bijvoorbeeld Adsense links schijn je te kunnen aanklikken zonder een klik in het Adsense systeem te registreren.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er over denk om deze plugin te installeren. Maar ja, als ik hem aan laat staan benadeel ik indirect mezelf door een aantal websites niet meer toe te staan mijn kliks te registreren.

Is dit het einde van dit soort affiliate URL's? Een voordeeltje voor de Merchants nu de paid links in de prullenbak zijn. Het is natuurlijk niet denkbeeldig dat je PR bouwt via directe of 301 redirect links via affiliate systemen.

Geen opmerkingen: